Bramhaar, Diepenveen

Op de locatie van de voormalige brandweerkazerne worden 16 woningen gebouwd. Kenmerkend voor de plek is de besloten ligging. Een kleine rand van het plangebied grenst aan de Oranjelaan, één van de hoofdontsluitingswegen van Diepenveen. Met z’n grote bomen en overwegend karakteristieke lintbebouwing is het een statige laan. Aan de andere zijde van de locatie ligt een besloten buurtparkje, omgeven door woningen uit de 90-er jaren. Op het terrein bevinden zich een aantal waardevolle bomen, die behouden moeten blijven.

De vormgeving van de twee-onder-een-kapwoningen is geïnspireerd op de architectuur van de jaren 30. Deze stijl sluit goed aan bij het dorpse karakter van de omgeving en bij de omringende bebouwing. De schildkap met een brede goot en uitbouwen aan de voor- en zijgevels geven de woningen allure en plasticiteit, en de plek het karakter van een villawijk. Met zorg uitgewerkte details met variatie in metselwerkverbanden, smalle dakranden, luifels en raamdorpels geven rijk gevelbeeld met eigentijdse accenten.

De seniorenwoningen hebben een volledig woonprogramma op de begane grond. Ze vormen ondanks de afwijkende bouwmassa een eenheid met de andere woningen door de overeenkomstige detaillering.

Opdrachtgever
Nikkels b.v., Twello

Opdracht
Stedenbouwkundig ontwerp
Architectonisch ontwerp 12 twee-onder-een-kapwoningen en 4 seniorenwoningen

Realisatie
2018

Terug naar projecten