Gasloze woningen, Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen wilde het parkeerterrein op het Beukemaplein transformeren in een aantrekkelijk en divers woongebied in het centrum van de stad. De selectie voor de realisatie van 10 VS huurwoningen uitgeschreven door de gemeente is gewonnen de WVG ontwikkeling en Sacon. De ligging in het stadscentrum van Hoogeveen maakt de woningen aantrekkelijk voor zowel starters als senioren. Door de flexibele plattegronden zijn de woningen geschikt voor beide doelgroepen. Tevens biedt de plattegrond de mogelijkheid om een werkruimte aan huis te maken.

De uitgangspunten van de gemeente voor de herontwikkeling op het Beukemaplein waren een afwisselend woonmilieu met een sterke eigen identiteit. Door het schuine dak ontstaat een hoge voorgevel wat het stedelijke karakter versterkt. De voorgevel is geleed door een verspringing in de rooilijn. Deze geleding wordt versterkt door de toepassing van Braziliaans metselverband.

De woningen worden gasloos uitgevoerd en hebben een EPC=0. Dit wordt bereikt door een zongerichte plattegrond, zeer goede schilisolatie en zonwering, lage temperatuurverwarming, wtw en toepassing van een warmtepomp. Het schuine dak gericht op het zuiden wordt volledig benut voor PV panelen.

Opdrachtgever
WVG Ontwikkeling

Opdracht
10 grondgebonden woningen

Realisatie
2019/2020

Terug naar projecten