2D.. De tijd is dus rijp om afscheid te nemen..

BIM is bij Sacon al sinds 2010 een bekend begrip en in 3 jaar tijd bij ons uitgegroeid tot een volwaardige werkmethodiek.
Bij de introductie van BIM hebben we door opleiding goed leren omgaan met de nieuwe software-lijn, eenmaal onder de knie, zijn we meer eigen keuzes gaan maken over welke onderdelen in 3d gemodelleerd worden en wat als 2d- informatie wordt toegevoegd.

Voorheen werd detaillering nog met behulp van een separate cad-applicatie uitgewerkt en had geen koppeling met het BIM-model. Tegenwoordig moeten we daar niet meer aan denken: kozijnen, roosters, lateien en vloeren zijn gemodelleerd dus de stap naar een detail is binnen een BIM-model maar heel klein.
De tijd is dus rijp om afscheid te nemen van overbodige licenties die een hulpmiddel waren voor het maken van "platte" bouwtekeningen

Mede hierdoor zien we een toename in de behoefte aan 3D-content van leveranciers. Het downloaden van een DWG-bestand van een website is niet meer van deze tijd. Het liefst heb je goed gemodelleerde objecten die rechtstreeks in het gebouwmodel te plaatsen zijn.

Sacon adviseert en test verschillende bibliotheekobjecten van leveranciers zodat wij bijdragen aan kwalitatief goede en bruikbare content. Neem gerust contact op wanneer u van plan bent 2D om te zetten naar 3D.

Mark Winkler

Terug naar nieuws