donderdag 22 mei 2014

Feestelijke opening Tellepark

Woensdag 21 mei is het appartementengebouw Tellepark feestelijk geopend met een gezellig samenzijn op het binnenterrein van het complex. De wethouder en bewoners van de woningen van de van de Bent stichting ontvouwden met een druk op de knop een doek waarop opdrachtgever Woon Friesland de bewoners veel woonplezier in de nieuwe woning toewenst.
Tellepark is onderdeel van een binnenstedelijke herstructurering aan de zuidkant van het centrum van Heerenveen. Bijzonder is de ligging langs de ‘le Roy tuin’. Met de herinrichting van de omgeving komt het gebouw als een solitair object in een groene ruimte te staan. Wandelpaden over het binnenterrein verbinden het met de omgeving. De alzijdige vormgeving, het metselwerk in een vlechtwerk in twee kleuren en de witte omlijsting van de gevelopeningen maken het gebouw tot een opvallende verschijning. De grote openingen, de kleurstelling en de geleding in hoogte maken dat het ondanks zijn omvang , toch aansluit bij de bestaande omgeving.

Alle appartementen hebben hun entree aan de binnentuin , de woonruimtes met loggia liggen aan de buitenzijde van het gebouw en hebben een mooi overzicht over de omgeving. 18 van de 85 appartementen worden bewoond door mensen met een verstandelijke beperking, die hier onder begeleiding wonen. De woningen zijn volledig binnen het complex geïntegreerd en de bewoners tonen zich enorm trots met hun eigen woning.

Terug naar nieuws