donderdag 2 oktober 2014

St Nicolaasschool met Wij-land en Ik-land

De nieuwbouw van de St. Nicolaasschool in Liederholthuis gaat razendsnel en is al in een vergevorderd stadium. Om te vieren dat het hoogste punt bereikt is, waren de leerlingen (en hun ouders) woensdagmorgen door de schoolleiding uitgenodigd om alvast een kijkje te nemen en samen het glas te heffen op de toekomstige school."We kregen veel positieve reacties, het is een fijne, compacte school", vertelt leerkracht Anne-Marie Klein Koerkamp na afloop van de rondleiding op de benedenverdieping. Voor deze speciale gelegenheid hadden de bouwvakkers de bouwhekken open gezet en de bouwlocatie keurig opgeruimd.

De school, ontworpen door Sacon en gebouwd door aannemersbedrijf Gebr. Meijer uit Raalte, is een duurzaam gebouw met zonnepanelen en een klimaatneutrale verwarming. Een modern snufje: zodra er in de lokalen beweging geregistreerd wordt, gaat de temperatuur vanzelf naar een werkzaam niveau. "De wanden krijgen een zachtgroene tint. Een bewuste keuze", legt Klein Koerkamp uit. "Onze school staat immers in landelijk gebied en we gaan hier ook heel bewust met het milieu om."

De nieuwe school is zodanig gebouwd, dat deze past bij 'Onderwijs Anders', de nieuwe vorm van onderwijs van de St. Nicolaasschool. Klein Koerkamp legt uit: "We werken niet langer met klassen, maar met een onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Door de flexibele wanden kunnen in de nieuwe school gemakkelijk meerdere werkwormen toegepast worden. Zo is er bijvoorbeeld een lokaal dat we 'Wij-land' noemen: dit is een samenwerkingslokaal. Maar ook een 'Ik-land'; een stiltelokaal waar de leerlingen individueel aan de slag kunnen."
De nieuwe school wordt half december opgeleverd en als het allemaal meezit, gaat de school op de vrijdag vóór kerst verhuizen. De ruim vijftig leerlingen zijn nu tijdelijk gehuisvest in Heino. weekbladvoorsalland.nl

Terug naar nieuws