vrijdag 8 januari 2016

‘Wij zijn laaiend enthousiast’

Bouwe Dol, bewoner Nieuw-Buinen verteld in de brochure over de stroomversnelling:

“Mijn vrouw en ik zijn laaiend enthousiast over de renovatie. In deze buurt zijn dertig woningen gerenoveerd. Sommige buren zagen er tegenop, maar nu het klaar is, is iedereen blij. Het is binnen een stuk comfortabeler geworden, ik zit ’s avonds met een T-shirt aan op de bank. En alles is elektrisch. In plaats van een gasfornuis hebben we een inductiefornuis gekregen en meteen ook nieuw pannen. Ik kook elke dag voor zeven mensen. De kinderen en kleinkinderen eten hier ook.

De hele operatie viel ons geweldig mee. In een paar dagen was alles binnen klaar. Buiten hebben we een nieuwe overkapping gekregen. Daar staat mijn scootmobiel onder, maar we zitten er zelf ook de hele zomer, zo lang het kan. Het is allemaal prachtig in orde gekomen.

Ons huis heeft een bruine houten gevel met grijze kozijnen en een donkerbruine voordeur. Alsof we in een nieuw huis zijn komen wonen. De huizen hier tegenover zijn zwart met witte kozijnen. Op ons dak liggen 49 zonnepanelen. Ik verwacht dat we meer energie opwekken dan gebruiken.

De hele wijk wordt momenteel opgeknapt. Er worden nieuwe huizen gebouwd, een kanaal gegraven en er komen nieuwe bomen. Onze straat krijgt straks zelfs een andere straatnaam. Dan wonen wij ineens in de Akelei, in plaats van in de Chrysantstraat. Dat is prima hoor, maar ik heb hier altijd met plezier gewoond. Al 35 jaar. In deze buurt staat iedereen altijd voor elkaar klaar.’

Hier is de hele brochure voor corporaties te lezen.

Terug naar nieuws