maandag 2 maart 2015

Zaaien en oogsten, feestelijke lancering van de nieuwe website van Sacon!

Met trots presenteren wij onze nieuwe website waarop onze visie op het vak en onze projecten worden getoond.

Sacon zet zich in voor een mooie en goede leefomgeving. Op onze nieuwe website tonen we de plannen die de afgelopen jaren door ons in samenwerking met onze opdrachtgevers gezaaid, gegroeid en tot bloei gekomen zijn. Plannen voor wonen, leren, werken en zorggebouwen en hun omgeving.

Om dit te vieren trakteren wij onze omgeving op ‘zaadbommetjes’, om deze verder in bloei te zetten. We denken aan braakliggend terrein, kale stukken grond onder bomen of de tuin. De zaadbom helpt de diversiteit aan vegetatie in de stad te vergroten en de bijenpopulatie weer te laten groeien.

Met ons team hebben we klei, grond en zaden gemengd tot een mooie voorraad zaadbommetjes. Deze geven wij aan onze relaties met de vraag er een goede bestemming voor te zoeken. Wij zijn benieuwd waar de zaadbommetjes gaan landen en welk beeld dat oplevert. Wij zullen u hiervan op de hoogte houden op www.sacon.nl

Doe met ons mee en maak zelf een zaadbommetje:

Je hebt het volgende nodig voor 3 zaadbommen:
· 50 gram bentoniet klei
· 10 gram bodembokashi (compost)
· 10 gram biologische inheemse bloemen & kruidenzaden
· 20-25ml water en een kom

Bereiding:
· meng de bodembokashi (compost) met de zaden
· meng de bentoniet kleimineralen erdoor
· voeg een beetje water erbij en kneed dit er door
· rol er kleine balletjes van ongeveer 3cm groot
· 3 dagen laten drogen, niet in de zon want dan vallen ze uit elkaar


Zoek in het voorjaar een geschikte plek zoals. Pak de zaadbom voorzichtig uit het zakje. Leg of gooi hem met een sierlijke boog op zijn bestemmingsgrond. Kom na een enkele weken terug om het groeien en bloeien te zien. (dit geldt natuurlijk ook voor onze website).

Terug naar nieuws