woensdag 18 mei 2016

ZAP Presentatie duurzame renovatie Bovenregionaal Kantoor Enexis Zwolle

Het gebouw is nog in aanbouw, maar de contouren van het nieuwe ontwerp beginnen zich inmiddels duidelijk af te tekenen. Afgelopen donderdag konden geïnteresseerden op uitnodiging van het Zwols Architectuur Podium, Enexis, bouwcombinatie Trebbe Van Wijnen en Sacon de bouwplaats van het Bovenregionale kantoor aan de Marsweg bezoeken. Het bestaande kantoorgebouw uit de jaren zestig is getransformeerd tot een eigentijds, zeer duurzaam en energiezuinig kantoor. Het gebouw heeft een ontwerpcertificaat Breeam Excellent behaald. Ook in de uitvoeringsfase wordt veel extra aandacht besteed worden aan duurzaamheideisen. Opvallend is de zonwerende gevel met diepe negge’s. De aluminium bekleding vormt de nieuwe huid rondom het gebouw. De kleurnuancering in het materiaal reageert op lichtinval en versterkt hiermee de plasticiteit van de gevel.

Voorafgaand aan de rondleiding door en om het gebouw werden toelichtingen gegeven op het ontwerp van het gebouw en de Enexis campus, het ontwikkelings- en bouwproces en de duurzame kwaliteit van het gebouw.

Meer informatie kunt u vinden op de site van Stichting ZAP

Terug naar nieuws