Bewoners Goeman Borgesiusflats enthousiast over plannen opknapbeurt

februari 2024

Tijdens een drukbezochte inloopmarkt op woensdag 7 februari 2024 presenteerden Uwoon, Trebbe en SACON de plannen voor de opknapbeurt van de drie flats aan de Goeman Borgesiuslaan in Harderwijk aan de bewoners. De bewoners van de 189 appartementen kregen informatie over de plannen voor het groot onderhoud, de planning en het bouwproces. Met behulp van een VR-bril kregen bewoners een eerste indruk van de nieuwe, toekomstige uitstraling van de flats. Bewoners reageerden heel positief op de verbetervoorstellen en de frisse, nieuwe uitstraling.

‘’Ik wilde eigenlijk gaan verhuizen’’, zei een van de bewoners, ‘’maar als het zo mooi wordt blijf ik hier wonen!’’ De appartementen in de ‘Goeman flats’, zoals ze in de volksmond genoemd worden, zijn ruim en daarom gewild bij de huurders, maar bouwtechnisch en installatietechnisch erg verouderd. Door het groot onderhoud worden zowel de energieprestatie, het wooncomfort, de (sociale) veiligheid als de uitstraling van de flats enorm verbeterd. Door toegangen van de flats aan de galerij- en balkonzijde wordt de verbinding met de groene omgeving versterkt.

Samen met de bewoners en andere organisaties wil Uwoon het gevoel van veiligheid en prettig samen leven verbeteren onder de noemer “Meer dan Steen alleen’. Per gebouw wordt een gemeenschappelijke ruimte of ‘buurtkamer’ gecreëerd naast de hoofdentree om ontmoeting te stimuleren.

Bekijk ook dit bericht van Uwoon

Laatste nieuws