Vergroening Dorpsstraat Ruurlo

september 2023

Samen met een groep bewoners en ondernemers heeft SACON in opdracht van de Gemeente Berkelland een centrumvisie opgesteld voor Ruurlo. Hoofduitgangspunten in de visie zijn: meer ruimte voor voetgangers en fietsers en veel meer groen.

Het centrumplan behelst naast de Dorpsstraat met omliggende straten en parkeerterreinen, ook de Vordenseweg, de verbindingsweg tussen het dorp en het kasteel (museum More). In de huidige situatie is de Dorpsstraat erg stenig en is het ontwerp sterk gericht op de automobilist. In de nieuwe situatie is het aantal parkeerplaatsen verkleind en veel ruimte vrijgemaakt voor beeldbepalende groenvakken, goede fiets-opstelplekken en ruimere voetpaden. Dit voorstel zal de veiligheid, aantrekkelijkheid en de belevingswaarde van het mooie dorpscentrum van Ruurlo zeer ten goede komen.

Op de goedbezochte inloopbijeenkomst in de Ruurlose Dorpskerk kwamen er hoofdzakelijk positieve reacties op de visieplannen. Tot 4 oktober ligt de visie ter inzage. Het complete plan is online in te zien op de website van de Gemeente Berkelland.

Zie ook dit nieuwsbericht.

Laatste nieuws