Complimenten voor plan NOM-ready renovatie Assendorperdijk

Door Openbaar Belang is Nijhuis gevraagd een plan te maken voor het ‘NOM-ready renoveren’ van 60 portiekwoningen aan de Assendorperdijk. SACON architecten heeft de architectuur van deze uitvraag ontworpen. Er werd een renovatieplan gevraagd waarbij als het ware ‘een warme jas’ om de woningen heen gelegd wordt. Dat betekent dat er ingrijpende veranderingen nodig zijn aan gevel en dak.

Beeldbepalende elementen hergebruikt in de geest van Lankhorst
Het complex is in 1956 gebouwd, ontworpen door de Zwolse architect Lankhorst. Het oorspronkelijke plan is op een bescheiden manier heel rijk door de subtiele verhoudingen en mooie detaillering. De bewoners gaven aan de beeldkwaliteit erg te waarderen. Het oorspronkelijke gevelbeeld hebben we dan ook als uitgangspunt genomen en hier ‘in de geest van’ een aantal eigentijdse onderdelen aan toegevoegd. Beeldbepalende delen zoals de voordeuren en betonkaders bij de entrees, maar ook de kleine balkonnetjes met de geprofileerde rand en het fragiele hekwerk worden hergebruikt. De balkons aan de achterzijde die vervangen moeten worden, krijgen een ruimere maat en een ondersteuning met een nieuwe betonkolom.

Complimenten voor het plan
Openbaar Belang en de gemeente gaven aan waardering voor het plan te hebben. Ook van de bewoners kwamen tijdens de bewonersavond positieve reacties, er werd gesproken van een ‘uitmuntend plan’. Met name omdat we de oorspronkelijke kwaliteit van de architectuur op zorgvuldige wijze hebben weten terug te brengen, terwijl het plan tevens aan alle constructieve en energetische eisen gaat voldoen.

Lees meer over dit project

Laatste nieuws