Hogeschool Windesheim: onderzoek “Slim Ontwerp en Slim Beheer in de bouw”

SACON architecten ondersteunt inhoudelijk, als een van de partners, de onderzoeksprojecten van Hogeschool Windesheim. De onderzoeken zijn innoverend en kunnen leiden tot praktische toepasbaarheid.

Op het gebied van bouwen is er de laatste tijd veel veranderd. Er wordt al veel in 3D gemodelleerd. Ieder gebouwmodel bevat een grote hoeveelheid BIM-data. BIM-modellen kunnen door middel van clashcontroles automatisch op fouten worden gecontroleerd.

Deze manier van werken biedt het bouwproces grote voordelen omdat er tijdens de uitvoering minder fouten worden gemaakt, een gebouw beter inzichtelijk is en kosten kunnen worden gereduceerd.

Hogeschool Windesheim heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar het optimaal gebruik van de BIM-data en de informatiebehoefte tijdens de beheerfase van een gebouw. Dit om de verbinding tussen ontwerp-, realisatie- en beheerfase te verbeteren.

Wij nodigen u graag uit voor de afsluiting op 27 maart van het onderzoeksproject “Slim Ontwerp en Slim Beheer in de bouw”

U kunt zich aanmelden via deze link

 

Laatste nieuws