SACON 40 jaar

mei 2024

Afgelopen donderdag hadden we onze jaarlijkse pensionado borrel. Een goede traditie, even bijpraten met de oud collega’s en samen het leven genieten. Dat is altijd heel gezellig en een warm weerzien. Door hen werden we erop gewezen: mei 2024, nu dus, is voor SACON een bijzonder moment. Deze maand bestaat ons bureau 40 jaar!

Hoe mooi is dat, ongemerkt hebben we een respectabele leeftijd bereikt, met de geschiedenis en ervaring die daar bij hoort. Tegelijkertijd voelen we ons nog steeds jong. En dat zijn we natuurlijk ook. Waar medewerkers zijn gegaan zijn nieuwe mensen gekomen, een dynamiek met frisse wind.

40 jaar geleden begonnen we, vooral in de sociale woningbouw en herstructurering. Al snel verbreedde onze portefeuille zich en ontwierpen we woningbouw in alle segmenten en daarnaast ook scholen, dorpshuizen en zorg-  en bedrijfshuisvesting. In de loop der jaren zijn onze tekentafels ingewisseld voor computers en nu staan de projectmappen in de cloud en rukt het parametrisch ontwerpen op.

Met de ontwikkelingen in de wereld verandert ook ons werk. Integraal ontwerpen met context en identiteit als uitgangspunt doen we al 40 jaar en dat blijven we doen. Leefbaarheid, participatie en duurzaamheid zijn daarbij ook altijd een rode draad geweest. Op dit moment is de urgentie groot om substantieel de omslag te maken naar natuurinclusief, klimaatadaptief, circulair en biobased bouwen en dit betaalbaar en haalbaar te doen. Een zeer complexe transitie waarin veel belangen samen moeten komen en waarin nog veel te leren en onderzoeken is, maar waar gelukkig wel beweging in komt. 40 jaar SACON, never a dull moment!

Laatste nieuws