SACON ontwerpt nieuwbouw van door brand verwoest café d’Olde Wettering

Afgelopen mei brandde café d’Olde Wettering in Lierderholthuis af. Stichting Dorpshuis Lierderholthuis zette vaart achter de wederopbouwplannen.

In een enquête onder de inwoners van Lierderholthuis werd gepeild hoe zij de wederopbouw en de functie van de nieuwbouw voor zich zien. Daar kwam uit dat de wens is dat het nieuwe café een huiskamer voor het dorp wordt. Een plek waar jong en oud terecht kunnen en welke verschillende gebruiks- en indelingsmogelijkheden heeft. Om mensen die graag in het dorp willen blijven maar geen huis kunnen kopen ook plek te bieden was er tevens de wens drie huurappartementen boven de huiskamer van het dorp te realiseren.

Vlak voor de zomer werd een selectie-uitvraag aan architecten gedaan voor een gloednieuw café met daarboven drie appartementen. Eind augustus presenteerden drie architecten hun schetsen voor het ‘dorpshuis 3.0’ en werd het plan van SACON architecten geselecteerd. Op de infoavond 10 september is onze visie door de werkgroep van de Stichting Lierderholthuis aan de belangstellenden gepresenteerd en ook hier positief ontvangen. De komende weken zullen de plannen in nauw overleg met de werkgroep verder uitgewerkt worden. Het doel is om tot een snelle realisatie te komen.

Zie ook:
http://www.lierderholthuis.com/index.php/dorpshuis-3-0/

https://www.destentor.nl/raalte/verwoestende-brand-legde-cafe-in-lierderholthuis-in-de-as-maar-nu-ligt-er-een-gloednieuw-plan~a0415867/

Laatste nieuws