Nieuwe entree voor De Vijverhof in Kampen

Woonzorg Nederland wil de huidige entreezone van het woonzorgcomplex De Vijverhof ingrijpend renoveren. Na de renovatie krijgt De Vijverhof weer een uitnodigende entree en ontmoetingsruimte.

Op basis van visie is SACON geselecteerd voor de renovatie van de entreezone voor De Vijverhof in Kampen. De huidige entreezone is gedateerd en sluit niet meer aan op het huidige gebruik van het gebouw. De entreezone wordt getransformeerd tot een levendige ontmoetingsplek voor bewoners, gebruikers en bezoekers. Door het combineren van functies wordt (informele) ontmoeting gefaciliteerd en gestimuleerd. Daarbij krijgt het gebouw een nieuwe transparante en uitnodigende gevel.

De huidige buitenruimte voor het gebouw is volledig verhard. Door deze voorruimte te vergroenen en visueel te verbinden met het entreegebied, versterkt deze nieuwe voortuin het uitnodigende karakter van de nieuwe entree en ontstaat het gevoel van ‘prettig thuiskomen’. In combinatie met het nieuwe interieurontwerp wordt de entreehal getransformeerd tot een warm en levendig hart van het gebouw.

Laatste nieuws