Zorg-erf aan de Tolbertervaart is klaar voor haar bewoners

Het door ons ontworpen zorg-erf aan de Tolbertervaart van de Zijlen, gebouwd door van Wijnen Noord is opgeleverd. Het terrein in het landelijk gebied biedt een beschutte, prikkelarme omgeving en fijne woon- en verblijfsplek voor 21 bewoners met een intensieve zorgvraag.

De opzet van het terrein verwijst naar het boerenerf. De open voortuin voor het hoofdgebouw zal nog ingericht gaan worden met fruitbomen op het voorterrein en een ruim grasveld. De terreininrichting zal gaan bijdragen aan de landelijke sfeer en geven allerlei mogelijkheden voor buitenactiviteiten van de bewoners. Het hoofdgebouw op de voorgrond is van rode baksteen en biedt plaats aan de dagbesteding en bijbehorende rustruimtes. Tevens zijn hier kantoor- en overlegruimtes gesitueerd.

Meer op de achtergrond liggen de woongebouwen met een houten gevelbekleding. Ze huisvesten vier woongroepen met elk een ruime gezamenlijke huiskamer en voor elke bewoner een eigen studio met badkamer. Elke studio is herkenbaar door een eigen nis in de gevel. Door de lichte accenten in de gevel onderscheiden de vier groepswoningen zich van elkaar.
Inmiddels hebben de bewoners hun intrek genomen, we wensen hen een fijn nieuw thuis op dit landelijke erf.

Laatste nieuws