Graaf Floris Hof geëxposeerd in het Rondeel Deventer

Vrijdag 30 september is in het Architectuurcentrum Rondeel de expositie ‘GEBOUWDE TROTS’ door wethouder Rob de Geest geopend. ‘Het is een expositie met projecten in Deventer die laat zien dat er meer dan genoeg kwaliteit wordt gebouwd waar Deventer TROTS op kan en mag zijn.’ In totaal worden er 15 projecten getoond.

Architectuurcentrum Rondeel vroeg SACON een inzending te doen met het gebouw waar we het meest trots zijn en uit te leggen waarom. ‘Welke afwegingen zijn gemaakt om tot het gewenste resultaat te komen?’ Wij hebben verschillende projecten in Deventer gerealiseerd waar we trots op zijn, maar zonder te twijfelen hebben we ervoor gekozen onze Graaf Floris Hof (opdrachtgever Ieder1, bouwer BAM) in het zonnetje te zetten.

Het gebouw is gerealiseerd in het kader van de wijkvernieuwing van Keizerslanden en is sinds de bouw in 2009 gezichtsbepalend voor het centrum van Keizerslanden. Op een relatief klein grondgebied biedt het ruimte aan een heel diverse groep gebruikers en bewoners. Het is een geleed gebouw met een menselijke maat. De in 2009 opgeleverde Graaf Floris Hof met de aantrekkelijke binnentuin bovenop de stallingruimte voegt zich als frisse wind en ook als vanzelfsprekend in de omgeving.

SACON is trots op het project én trots op ons team waarmee we onze plannen maken. Met de brede expertise die wij in huis hebben maken we gebalanceerde projecten, die van binnenuit en buitenaf gezien kloppend zijn.

De expositie is de maand oktober te bezoeken. Voor meer informatie: website Rondeel

Bekijk het project hier

 

Laatste nieuws