Onthulling bouwbord de Westerkim

‘Een bord waarmee we aan de hele gemeenschap van Hoogeveen laten zien: wij krijgen een nieuw thuis’, sprak Ria Knotters namens de Raad van Bestuur.

Mevrouw Booij-Zwiers, als oudste bewoonster samen met Karin Marissen die het langste (sinds 1 oktober 1984) in het woonzorgcentrum werkt, mochten samen de onthulling verrichten.

Voorafgaand aan de onthulling worden in de Vijverzaal onder het toeziend oog van onder anderen bewoners, familieleden, medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen handtekeningen gezet. Febo Emmelkamp, voorzitter van de Raad van Bestuur, blikt terug op jaren aan voorbereiding die aan dit moment vooraf zijn gegaan. Na inventarisatie onderzoek naar de huisvesting was duidelijk geworden dat aanpassingen gewenst waren en marktonderzoek wees bovendien uit dat de zorgvraag zou gaan toenemen. Renovatie bleek geen optie en dus werd ingezet op nieuwbouw. ‘Nieuwbouw die net als het huidige huis een thuis moet zijn’, benadrukt Emmelkamp. De partijen waarmee wordt samengewerkt, zijn mede daarop geselecteerd waaronder SACON architecten.

In september 2017 zijn wij bij dit project betrokken geraakt. De rode draad in alle gesprekken die wij hier sindsdien hebben gevoerd bleek de ‘Welkom thuis’-gedachte. Dat was voor ons een inspirerend uitgangspunt.’ Maar er waren meer punten van belang: de parkachtige omgeving (die in het ontwerp hebben geleid tot balkons en binnentuinen), de aansluiting bij de buurt en korte afstanden van alle woningen naar het levendige hart van het woonzorgcentrum.

De afgelopen weken zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart. Begin 2022 moet het nieuwe woonzorgcentrum klaar zijn.

Bekijk project: Westerkim, Hoogeveen

 

Laatste nieuws