Angelslo, Emmen

Angelslo is een 60-er jaren wijk met een indertijd spraakmakend stedenbouwkundig plan. De wijk heeft een ingenieuze ontsluitingsstructuur, een ruime open opzet, waarin de groene omgeving tot zijn recht komt. Ondanks deze kwaliteiten was herstructurering noodzakelijk. Met behoud van de oorspronkelijke structuur en sfeer zijn een aantal stedenbouwkundige verbeteringen aangebracht. Ook is een grotere differentiatie aan woningtypes opgenomen.

De nieuwbouw van bescheiden woningen van twee verdiepingen met een plat dak staat in evenwicht met de ruime groene omgeving. De bouwblokken zijn samengesteld uit integraal vormgegeven woningen, tuinmuren, carports en bergingen. Ze hebben een ruwe baksteen buitenkant en een lichte gladde stucwerk binnenkant.

De plattegronden van de woningen kunnen op de begane grond aan de tuinzijde worden uitgebreid.

Er zijn binnen dezelfde schil verschillende varianten op de basiswoning mogelijk. Langs de parkrand hebben we de patiowoning als nieuw type geïntroduceerd. Daarmee wordt het park met een opener rand omzoomd en krijgt de woonwijk een gezicht aan de parkzijde.

Contact opnemen