Delft Staete, Emmen

In de uitbreidingswijk Delftlanden in Emmen heeft SACON 35 koopappartementen ontworpen op een markante positie nabij de entree tot de wijk. Het plan is het resultaat van een gewonnen selectie uitgeschreven door de gemeente Emmen.

Het gebouw bestaat uit een U-vormig bouwblok dat een openbare, collectieve binnentuin omsluit. Het bouwblok opent zich naar de naastliggende groene wadizone. Aansluitend op de groene omgeving zijn het gebouw en de woonomgeving natuurinclusief en klimaatadaptief ontworpen. Door de groene binnentuin loopt een langzaamverkeersroute, die via een poort in het gebouw een verbinding maakt met de achterliggende buurt. Parkeren vindt plaats uit het zicht, in parkeerkoffers die deels onder en deels naast het gebouw zijn gelegen.

De appartementen hebben ruimte loggia’s en groene dakterrassen, die net als de woonruimten, zijn georiënteerd op de binnentuin of de aangrenzende straten. Om ervoor te zorgen dat de bouwmassa  zich voegt in de omgeving (met voornamelijk laagbouw) is de vierde bouwlaag grotendeels terugliggend ontworpen en uitgevoerd in zink.

Door middel van metselwerkpenanten is een verticale geleding gemaakt in de gevels passend bij het architectonisch beeld van het deelgebied ‘’Stedelijk Wonen’’. De koppen van het U-vormige bouwblok hebben open, transparante gevels en ruimte terrassen, die een ruimtelijke en visuele verbinding maken met de wadizone en royaal uitzicht bieden over de wadi en de wijk.

De terreininrichting is ontworpen door Reuvers, Buro voor Groene Ruimtes. De artist impressies zijn gemaakt door SACON.

link naar projectpagina Koenen Bouw

Contact opnemen