Mansardehof, Apeldoorn

De Mansardehof bestaat uit 20 appartementen verdeeld over twee gebouwen. De bewoners hebben een verstandelijke beperking of een psychiatrische aandoening. Ze wonen er zelfstandig met begeleiding op de achtergrond. Het project ligt aan de Zutphensestraat in Apeldoorn op twee kleine kavels aan weerszijden van de toegangsweg van een achterliggende wijk. Een belangrijke maar lastige plek.

Beide gebouwen zijn uit verschillende delen samengesteld en sluiten op deze manier goed aan op de bestaande bebouwing. De koppen sluiten aan bij het gevarieerde bebouwingslint van de Zutphensestraat, de lange zijden begeleiden de entree naar de achterliggende wijk. Houten galerijen aan de achterzijden verbinden de gebouwdelen en geven toegang tot de appartementen.

Het project is in 2010 genomineerd voor de architectuurprijs van Apeldoorn: “Met stedenbouwkundige accenten op de goede plekken, een prettige schaal en verfijnde gevels met een mooie tijdloze kwaliteit is een meerwaarde voor de plek én een prettige woonomgeving voor de bewoners gecreëerd.”

Contact opnemen