Waterlelielaan, Arnhem

Aan de Waterlelielaan in Malburgen Oost is het door ons ontworpen ensemble van vier nieuwe woongebouwen gerealiseerd. Het plan omvat 35 grondgebonden woningen, 8 appartementen en een kleinschalig woonzorgcomplex voor dementerenden. Door de woonzorgwoningen te integreren in de woonwijk en in de nabijheid van voorzieningen blijven de bewoners onderdeel uitmaken van de buurt.

Het woonprogramma is onderverdeeld in vier bouwblokken. De bebouwing bestaat uit drie lagen, met een accent in hoogte ter plaatse van aansluiting van de Waterlelielaan op de hoofdontsluitingsweg de Huissensestraat. Hier telt het plan vier lagen. Tussen de blokken door is doorzicht naar de ‘verborgen groene enclave’ aan de andere zijde van de bebouwing. Hier grenst het project aan een watergang en openbaar groengebied.

Door de ligging van het plan, alzijdig gelegen aan de openbare ruimte, was het van belang de tuingevel eenzelfde ‘voorgevel’ kwaliteit als de straatgevel te geven. De bergingen zijn inpandig en bereikbaar via de straatzijde. De erfscheidingen van de tuinen en de waterterrassen zijn zodanig ontworpen dat zowel privacy van de bewoners als een goede uitstraling van het plan aan deze zijde gewaarborgd is.

De architectuur is vormgegeven binnen het door de gemeente vastgestelde beeldkwaliteitkader. Door de verschillende neggen en bijzondere metselverbanden, maar ook door de toepassing van ornament in het hekwerk heeft het plan een rijke uitstraling, met een knipoog naar de 50-er jaren architectuur die de identiteit van Malburgen mede bepaalt.

Contact opnemen