De Hanzewalk, Zwolle

Hanzeland is een strategisch stadsdeel in Zwolle. Een deel van de stad, dicht bij het historische centrum, waar een veelzijdigheid aan functies op elkaar inhaken. Een uniek bereikbaar gebied centraal in Zwolle om te wonen, werken, ondernemen, studeren en te (ver)blijven. Helaas is het nu nog niet zover……

Hanzeland kent veel leegstand van kantoren, Hanzeland vormt geen goede schakel tussen centrum, station en Windesheim, er mist levendigheid en een uitnodigende routing die (potentieel) interessante plekken met elkaar verbindt.

Kansen
De visie die SACON architecten in samenwerking met City Developer-s heeft ontwikkeld laat zien dat er mooie kansen liggen. Kansen vanuit het vastgoed in combinatie met het opwaarderen van de openbare ruimte. De focus ligt daarbij op (een deel van) de Koggelaan en het Hanzeplein als onderdeel van de toekomstige looproute naar Windesheim.

Verbindende Boulevard
De Hanzewalk, een ruime, groene en fraai vormgegeven boulevard zal een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van het probleem van leegstand, mismatch aansluiting centrum – Hanzeland – Windesheim en visa versa. De nieuw in te richten boulevard verbindt het station, en de nieuw aan te leggen passerelle met Hanzeland en koppelt deze via een brug over de IJsselallee met de talentcampus van Windesheim. De Hanzewalk wordt een levendige route waar je kunt struinen, inspiratie opdoen, winkeltjes kunt bezoeken, kunt lunchen en borrelen en is een aantrekkelijke verbinding van en naar Windesheim. Een boulevard waar je je altijd welkom voelt, of je nu te voet, op de fiets, met het openbaar vervoer of per auto komt.

Contact opnemen