Kadewoningen Frankhuis, Zwolle

Frankhuis is onderdeel van de VINEX wijk Stadshagen in Zwolle. Op de kop van Frankhuis, daar waar de Twistvlietbrug vanuit Holtenbroek het Zwarte Water oversteekt, is een plek gereserveerd voor kadewoningen die de bijzondere plek markeren. Vanaf de locatie is een weids uitzicht over de rivier en haar oevers. Een prachtige plek om te wonen.

De vierlaagse kadewoningen, acht op rij, hebben door hun shedkap een markante vorm. De entrees zijn aan een hoger gelegen plint. De begane grond en de verdiepingen kunnen op verschillende manieren ingedeeld worden: de plattegrond biedt indelingsmogelijkheden voor de combinatie van wonen-werken, maar ook voor wonen over twee woonlagen. Een aantrekkelijke optie in deze omgeving, want vanaf de verdieping is het uitzicht nog overweldigender. De havenwoningen hebben een dwarskap en een iets andere plattegrond, maar sluiten in de uitwerking en het aanzicht van de gevels aan op de kadewoningen. Hierdoor krijgen de individuele woningen samenhang met elkaar en vormen ze een herkenbaar en stoer complex.

De gemeente Zwolle heeft, in een pilotproject, de opdrachtgeverrol voor deze locatie op zich genomen en het plan zelf ontwikkeld. Met dit initiatief wilde de gemeente, in de stagnerende woningmarkt, een faciliterende rol richting marktpartijen op zich nemen. In nauwe samenwerking met de gemeente is door SACON architecten het plan tot aan het definitief ontwerp uitgewerkt. Het plan is door de Van Norel Bouwgroep uitgevoerd en in september 2017 opgeleverd.

Contact opnemen