MFA Stroud, Putten

Een nieuw hart voor het cultureel centrum Stroud. Door de samenvoeging van culturele en maatschappelijke functies is Stroud weer een bruisende ontmoetingsplek geworden voor de Puttense samenleving en heeft hierbij een eigentijdse en uitnodigende uitstraling gekregen. Gelijktijdig met de renovatie van cultureel centrum De Stroud is in het gebouw een zorgcluster gehuisvest. Het zorgcluster bestaat uit diverse maatschappelijke en welzijn instellingen voor meerdere doelgroepen.

Door de transformatie van de bestaande foyer in een centrale ontmoetingsruimte voor alle gebruikers heeft het gebouw een nieuw ‘hart’ gekregen. Deze centrale ruimte bij de entree is overdag dorpshuis en ontmoetingsruimte voor alle bezoekers. ’s Avonds is het de foyer ten behoeve  van het theater.

Het gebouw is een samenstelling van verschillende in de loop van de tijd gebouwde bouwdelen. Er zijn verschillende wijzingen aangebracht om een logische hoofdentree en heldere routing te realiseren. De ontvangstbalie c.q. bar heeft een nieuwe plek gekregen als het scharnierpunt tussen zorgcluster en theaterzaal. De podiumactiviteiten zijn verplaatst naar de andere zijde van de theaterzaal en de zaal is gelijktijdig voorzien van een inschuifbare tribune.

Tijdens het ontwerpproces is intensief en enthousiast samengewerkt met het bestuur en medewerkers van Stroud en huidige en toekomstige gebruikers. Door deze samenwerking is de visie ‘’samen zijn wij Stroud’’  door Sacon vertaald in het ontwerp. Na renovatie biedt het bestaande dorpshuis op efficiënte wijze passende huisvesting aan bestaande en nieuwe gebruikers uit zorg en welzijn, cultuur en diverse vrijwilligersorganisaties, met als meerwaarde dat de kwaliteit van het geheel meer is, dan de som der delen.

Door het creëren van passende huisvesting voor meerdere gebruikers is voor de lange termijn een efficiënter ruimtegebruik en een verbeterde exploitatie mogelijk.

Het gebouw biedt ruimte aan:

– Stichting Stroud
– Theater Stroud
– Zorgorganisaties zoals Icare, Stimenz, Buurtzorg, Careander, Jeugd Punt
– Welzijnsorganisaties, zoals Jong Putten, Welzijn Putten
– Participatieraad
– Diverse vrijwilligersorganisaties en verenigingen

Contact opnemen