Lees meer…

Energie

SACON architecten heeft veel kennis van en ervaring met duurzaam en energieneutraal bouwen, zowel vanuit gerealiseerde projecten als van de huidige trends en ontwikkelingen. In onze ontwerpen van gebouwen, woningen en inrichting van de woonomgeving vormt duurzaamheid een integraal onderdeel van onze visie op de opgave. Ook adviseren we ten aanzien van dit onderwerp. Daarnaast werken we samen met partners aan de ontwikkeling van duurzame en energieneutrale concepten.

 

Proeftuin aardgasvrije wijken

Nagele is één van de proeftuinen voor ‘aardgasvrije wijken’ van het ministerie van BZK. SACON is betrokken bij de realisatie van haar winnende prijsvraagconcept ‘’Nagele in Balans’’. De collectieve seizoensopslag van zonnewarmte opgewekt op de daken van de woningen vormt de ruggengraad van het plan.
Bekijk project Nagele in balans

 

 

Energieneutrale gebouwen

Een zonwerend gevelontwerp met diepe en afhankelijk van de positie van de zon afgeschuinde negges maken actieve koeling overbodig. De zonnepanelen op het platte dak zijn dank zij de verhoogde dakrand uit beeld.
Bekijk project Enexis Zwolle

Diepe nissen als buitenruimte bij de gastenkamers geven privacy en weren tevens zon en warmte. Voor de laagstaande zon is zonwering aan de buitenzijde van de loggia opgenomen.
Bekijk project Hospice Zwolle

 

 

Zonnepanelen integreren in het ontwerp

Zonnepanelen en/of zonnecollectoren zijn een vast gegeven geworden bij nieuwbouw. Wij zoeken in elk ontwerp een passende toepassing. Soms als deel van de architectuur, soms zoveel mogelijk verhuld; altijd wordt nagedacht hoe de panelen zorgvuldig te positioneren.

 

 

Installatietechniek integreren in ontwerp

Gevolg van energiezuinig bouwen is meer ruimtebeslag van installatietechniek en een grotere impact op het uiterlijk van het gebouw. Wij integreren installaties in onze ontwerpen en volgen ontwikkelingen en mogelijkheden.

Warmtepomp met Hydrotop luchtaanvoer op de zolderverdieping, ter voorkoming van een buitenunit in de tuin.

 

 

NOM ready ontwerpen

Portieketage woningen in Zwolle, NOM ready gerenoveerd door het vervangen van de schil. Hierbij is ook het oorspronkelijke architectuurbeeld herstelt. Na toekomstige vernieuwing installaties is het gebouw energieneutraal.
Bekijk project Assendorperdijk Zwolle

 

Laatste nieuws